Ofte Stilte Spørsmål

Under finner du en oversikt over Ofte Stilte Spørsmål (Frequently Asked Questions / FAQ) og svar på disse. Finner du ikke svaret du leter etter i oversikten under kan du kontakte oss via kontaktskjemaet.

Annonsering

Spørsmålene & svarene

Hvilken ordliste bruker dere på i ordboken?

Vi bruker NSF-ordlisten som ble lansert i august 2022. NSF-ordlisten lages av språkkomiteen til Norsk Scrabbleforbund (NSF). Denne ordlisten brukes både til Scrabble og Wordfeud.

Hva er et anagram?

Anagrammer er ord eller setninger skapt ved omorganisering av bokstaver fra andre ord eller setninger. JK Rowling har brukt anagrammer i sin Harry Potter-serie, som da «Tom Marvolo Riddle» ble omrokkert for å stave «I am Lord Voldemort». Som et enkelt eksempel er "UTSENDT" et anagram av "STUDENT".

Har dere en en engelsk Scrabble- eller Wordfeud-ordbok?

Nei, det finnes ingen engelsk Scrabble- eller Wordfeud-ordbok her på ordspill.com, men vi anbefaler å bruke www.wordhelp.com dersom du trenger hjelp til å finne engelske ord.

Hva er ordspill?

Ordspill er en lek med ord som lyder likt eller har flere betydninger. Fordi ordspill bruker konkrete ord, er det ofte vanskelig å oversette morsomhetene direkte til andre språk. Ordspill er ofte hovedpoenget i vitser, revytekster og liknende. Slående ordspill forekommer også i reklame og kampanjer. Mange lager kreative ordspill i hverdagslige samtaler, og flere treffende ordspill har blitt munnhell og faste uttrykk.