Søketips

Guide til hvordan du kan få mest mulig ut av ordbøkene og søkefunksjonen. Lær deg disse triksene og få maksimalt ut av på ordspill.com.

Annonsering

Ordbok

Scrabble- og Wordfeud-ordbøkene på ordspill.com fungerer som vanlige oppslagsverk. Slå opp ordet i ordboken og for å se om det spillbart. I tillegg viser det antall poeng ordet gir deg, definisjoner m.m. Ordbøkene kan brukes mens du spiller for å verifisere om et ord er tillatt.

Ord-søk

Ord-søket lar det finne anagrammer, ord som starter med, slutter på, inneholder, ord etter lengde og dekryptere tildelte bokstaver med gitte kriterier.

Anagram

Hva er et Anagram? Anagrammer er ord eller setninger skapt ved omorganisering av bokstaver fra andre ord eller setninger. JK Rowling har brukt anagrammer i sin Harry Potter-serie, som da «Tom Marvolo Riddle» ble omorganisert for å stave «I am Lord Voldemort». Som et enkelt eksempel er "UTSENDT" et anagram av "STUDENT".

Finn anagrammer ved å angi bokstavene du har fått tildelt. Skriv inn bokstavene i hvilken som helst rekkefølge og se hvilke ord du kan lage ved å omrokere på disse. Bruk stjernetegnet dersom du ønsker å legge til flere (ukjente) bokstaver.

Ord som starter med

Søk etter ord som starter med bokstavene du har i denne bestemte rekkefølge. Plasser bokstavene og finn alle ord som starter med disse. I dette søket kan du legge til stjerner på slutten dersom ordet må ha en spesifikk lengde. Men du vil uansett få muligheten til å filtrere etter lengde når du har søkt.

Ord som slutter på

Søk etter ord som slutter på bokstavene du har i denne bestemte rekkefølge. Plasser bokstavene og finn alle ord som slutter på disse. I dette søket kan du legge til stjerner på starten dersom ordet må ha en spesifikk lengde. Men du vil uansett få muligheten til å filtrere etter lengde når du har søkt.

Ord som inneholder

Bruk dette søket dersom du ønsker å søke etter ord som inneholder eksakt de ordene du har, i denne bestemte rekkefølge. Spesielt nyttig dersom du har noen ukjente bokstaver i et potensielt ord, eller noen ukjente bokstaver her og der. «**ART*AB***» vil for eksempel finne «STARTKABLER»

Dekrypter

Denne søketypen lar deg kombinere tildelte bokstaver med et eller fler av de andre feltene. For eksempel; du har fått tildelt bokstavene ABCDEFG og putter disse inn i felte "Tildelte bokstaver / Anagram", og du vil at ordet skal starte med B, som du putter i feltet "starter med". Da finner søket for eksempel ordet "BADE". Du kan også indikere lengde eller kombinere med et av de andre feltene.